Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

οι ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ( ΦΙΔΙΑ ) του ΣΥΡΙΖΑ....

ΣΥ ΡΙ ΖΑ





Οικολογική Παρέμβαση




Η Οικολογική Παρέμβαση δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2007, από άτομα και μέλη οικολογικών ομάδων, αγωνίζεται για την πολιτική και κοινωνική οικολογία, και είναι ισότιμο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ






Кампања Еколошка Интервенција (Грција): Дружба, колаборација a солидарност со Република Македонија!










Thursday, September 27th, 2007, Ανακοινώσεις




Η δεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, λίγες μόνο μέρες μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές, ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και αλλάζοντας το βιβλίο ιστορίας όπως ακριβώς ζητούσε το ακροδεξιό κόμμα. Η επίθεση αυτή γίνεται σε συνδιασμό με μια νεοφιλελεύθερη επίθεση σε κοινωνικό επίπεδο, ανακοινώνοντας δεξιά μέτρα για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας, καθώς και εφαρμογή του Νόμου-Πλαισίου (νεοφιλελεύθερα μέτρα για τα πανεπιστήμια και μαζικές διαγραφές φοιτητών).




Διακηρύσουμε την φιλία και αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τον λαό της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου (Ε/Κ και Τ/Κ), τον λαό της Βουλγαρίας, και προς όλους τους Βαλκανικούς λαούς, οι οποίοι και είναι αδέλφια μας! Χρειάζεται να αγωνιστούμε για ενότητα των Βαλκανίων και την δημιουργία Βαλκανικής ομοσπονδίας, για ειρήνη-αποστρατιωτικοποίηση-κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στα Βαλκάνια, Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων.




Να αποκρούσουμε τους εθνικισμούς που γίνονται για να χωρίζουν τους Βαλκανικούς λαούς και για να αγοράζουμε τεράστιους εξοπλισμούς από τις βιομηχανίες όπλων, αλλά και για να μην ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα, την περιβαλλοντική καταστροφή, τα νέα πυρηνικά εργοστάσια στην περιοχή μας, την εισβολή των μεταλλαγμένων, την βιομηχανική γεωργία και τον αφανισμό των μικρών αγροτών, την φτώχεια και την περιθωριοποίηση, κτλ κτλ.


Να σταματήσουν οι πολιτικές που κατέστρεψαν τα Βαλκάνια, που χώρισαν τους Βαλκανικούς λαούς, και έχουν κάνει την περιοχή μας την πιο φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της Ευρώπης, που βασιλεύουν οι εθνικισμοί!





Το μέλλον βρίσκεται στην φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη!




Οικολογική Παρέμβαση



www.oikologiki-paremvasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου